07 April 2008

Ada Apa Dengan Hidup Ini?

SALAM... agak lama saya tak menulis dan menaip. Biarlah blog ini bersawang buat seketika. Mungkin ada orang yang rindu dekat saya, eh... dekat apa yang saya bebelkan. Selain otak tak berapa mengizinkan saya membebel di sini, kedua-dua jari telunjuk saya juga agak sakit apabila dibengkokkan. Alasan nak bagitahu bahawa saya tak berapa selesa menaip.

Ada banyak bahan yang terkumpul di dalam kepala otak saya sejak kebelakangan ini. Ada banyak cerita yang berlaku di sekitar saya, malah ada banyak perkara yang berlaku ke atas diri sendiri. Semua itu memang hendak dikongsikan di sini, namun ia bagai 'malas' nak dikeluarkan.

Kadang-kadang saya berfikir sejauh-jauhnya, berapa banyakkah kesilapan tanpa sedar yang telah saya lakukan sepanjang-panjang usia saya ini? Berjuta-juta barangkali. Dalam pengamatan dan sepanjang penghidupan ini, benarlah bahawa apabila kita berkata sesuatu, melakukan sesuatu yang mungkin tidak kena, maka suatu hari hal-hal itu akan dipamerkan kembali kembali di depan mata kita.

Mungkin hari ini kita memarahi seseorang atas kesilapannya, percayalah bahawa suatu masa nanti kita pula yang mungkin akan melakukan kesilapan serupa. Dan, kita fikirlah sendiri bagaimana perasaan orang yang berhadapan dengan kita ketika itu. Mungkin hari ini kita mengata anak orang begitu begini. Dan... suatu masa yang entah bila, mungkin apa yang kita kata itu berlaku terhadap anak kita pula.

Ya, itulah yang dikatakan putaran roda kehidupan - berputar dan terus berputar.

1 comments:

  1. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Teclado e Mouse, I hope you enjoy. The address is http://mouse-e-teclado.blogspot.com. A hug.

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin